67,749,117 visitors since 2 February 2002 

Knowledge Database >> The Sims 2 (PC/Mac) >> Installation / Game Starting Issues >> View Question
Knowledge - Question
My sims2 crashes whenever i load up a neighbourhood then move the mouse to scroll around the neighbourhood, or it will crash if i dont scroll then click on a house (comes up with the error "The application has crashed. The application will now terminate."
Asked at 05:40 on Wednesday 22 September 2004 by kevin smith (dozer) Report this Question


6 Answers
question cont'd: (wouldnt fit in the question)

Specs: 2.8ghz ht p4, 512ddr dual channeled ram, Radeon 9700pro,
soundblaster live!, win xp, service pack 1 + 2, all win updates, etc.

I tried reformatting, tried all catalyst vid drivers for the radeon from 4.0 to 4.9,
tried sound card drivers, tried removing the sound card and using onboard sound,
tried installing sims on each drive incase it was a hdd conflict,
tried installing both the cd and dvd version,
tried mobo drivers etc...

Nothing worked.

If anyone has any idea that might help beyond the basics
(because ive tried just about every possible thing that you can try
short of buying a new mobo). No idea why i want to play this game so so bad, because
i felt that the original sims game was a tad slow.. but i can't sleep until i
know that i'm getting a game i've paid for to work.
Answered at 05:41 on Wednesday 22 September 2004 by kevin smith (dozer)
Answer Rating: Not Rated Yet.
Report this Answer

I get the same crash, but right when the game is loading. I have a new install of WinXP, almost identical specs to you, and have loaded all the patches including SP2. I'll keep trying to find out what's wrong, but if you solve it please post the solution.
Answered at 11:42 on Thursday 23 September 2004 by sanaz
Answer Rating: Not Rated Yet.
Report this Answer

re-install the game, it happened to me and it works fine now.
Answered at 14:30 on Thursday 23 September 2004 by Liz (EKJP)
Answer Rating: Not Rated Yet.
Report this Answer

I had reinstalled the game twice with no luck. Then I checked the disk I was installing to, and realized it needed some defragmenting. I messed around for a while, then also realized that Norton was holding a GB of data in it's separate recycle bin on that drive. I cleared that, defragged, reinstalled, and now it works perfectly.
Answered at 07:21 on Friday 24 September 2004 by sanaz
Answer Rating: Not Rated Yet.
Report this Answer

im having a similar problem. only, my game has worked fine up untill i started fooling with the body shop. now when i try to load my family it has the "application has been terminated" message. such a shame, i wanted to see my sim in his new shirt.
Answered at 02:32 on Wednesday 20 October 2004 by Danny (dflo404)
Answer Rating: Not Rated Yet.
Report this Answer

How do you defrag something?
Answered at 02:51 on Thursday 24 March 2005 by michelle (fennimore)
Answer Rating: Not Rated Yet.
Report this Answer


Answer This Question

Do not give away serial numbers! Doing so will result in a ban without warning!

Only members can answer questions. If you are registered, login here. You can register for free here.

Enter your answer: